TIJDELIJK € 3,75 PER MAAND

100% FISCUS-PROOF

INSTALLATIE IN 15 MINUTEN

TIJDELIJK € 3,75 PER MAAND

Kilometerregistratie Excel: zó doe je dat eenvoudig en foutloos

Gepubliceerd op 22-08-2023 - Geschreven door RouteVision Nederland

De postcode van je vertrekadres en bezoekadres, het merk van je auto, het kenteken. Welke ritgegevens moet je eigenlijk allemaal precies invullen voor de Belastingdienst als je rijdt voor zakelijk gebruik? En hou houd je, zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk, een 100 procent foutloze registratie bij? RouteVision kan je jouw kilometerregistratie volledig automatiseren. Houd je de gereden kilometers liever zelf bij dan kun je hiervoor gratis ons gratis kilometerregistratie Excel-formulier downloaden.

In dit artikel lees je hoe dat precies werkt.

Boetes voorkomen met km registratie Excel van RouteVision

Ons Excel formulier voor kilometerregistratie downloaden mensen natuurlijk niet zonder reden. Waar men vroeger nog braaf pen en papier bij zich had of de gereden ritten bijhield in een zelf samengesteld Excel-document, wees dit zich steeds vaker uit als onhandig of inefficiënt. Een foutje is zo gemaakt en voor je het weet heb je een boete van de Belastingdienst aan je broek hangen omdat je bepaalde gegevens niet hebt doorgegeven.

In ons km registratie Excel-formulier vind je daarom alle gegevens die de Belastingdienst wil weten overzichtelijk bij elkaar. Daarmee weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet en dat je al de benodigde gegevens invult! Handig, toch?

Download het gratis kilometerregistratie formulier Excel

Onze kilometerregistratie Excel in gebruik nemen? Dat doe je al in 5 eenvoudige stappen:

1. Download onderstaand het formulier. Helemaal gratis.
  2. Sla hem op. Verstandig is om hem in de cloud te plaatsen (bijvoorbeeld op OneDrive). Zo kun je hem openen vanaf ieder apparaat én hoef je niet in paniek te raken als je laptop crasht.
  3. Maak voor iedere maand een apart tabblad aan (door het rittenregistratietabblad te kopiëren). Zo houd je alle gegevens overzichtelijk bij per maand.
  4. Download de Excel-app op je smartphone en/of tablet, zodat je het formulier altijd en overal kunt bewerken. Zo hoef je de gegevens niet eerst bij te houden op papier, om het vervolgens weer over te moeten typen.
  5. Check! Je houdt nu alle belangrijke ritinformatie eenvoudig bij in Excel, zónder dat je belangrijke gegevens over het hoofd ziet.

Download het kilometerregistratieformulier Excel

Meer orde aanbrengen in je kilometerregistratie? Gebruik dan gratis het formulier van RouteVision: Download hier ons kilometerregistratieformulier voor Excel.

rittenregistratie excel

Automatische registratie: nóg meer gemak en volledig foutloos

Onze Excel maakt km registratie dan wel een stuk makkelijker. Helemaal ideaal is het nog niet. Want eerlijk is eerlijk: fouten maken ligt alsnog op de loer. Even een getalletje afronden of een inschatting maken van het aantal gereden kilometers kan je al een boete opleveren. Het verkeerd invullen van ritten of dit vergeten kan je een naheffing loonbelasting én een boete opleveren. En dan nog maar te zwijgen over de zeeën van tijd die je kwijt bent aan het invullen van al die gegevens.

Kan dit makkelijker? Jazeker! Met RouteVision kun je je kilometers helemaal automatisch laten bijhouden. Ons systeem – een zogenoemde black box met GPS-tracker die in je auto wordt geïnstalleerd - noteert alle gegevens waarnaar de Belastingdienst kan vragen. Scheelt jou heel wat tijd, moeite én fouten! Jij hebt er zo immers helemaal geen omkijken meer naar.

Ontdek hier meer over automatische kilometerregistratie

Automatische kilometerregistratie naar Excel exporteren

Lijkt dat je wel wat, zo’n automatische kilometerregistratie? Maar werk je toch het liefst in Excel? Het is ook mogelijk om de automatisch bijgehouden kilometerregistratie naar Excel te exporteren. Zo kun je tóch je kilometers bijhouden in Excel, maar blijft die administratieve rompslomp je bespaard!

Excel km registratie of automatisch: ontdek jouw opties

Onze kilometerregistratie Excel gebruiken of alle gegevens helemaal automatisch laten bijhouden? Waarnaar jouw voorkeur ook uitgaat, met RouteVision maak je je administratie hoe dan ook een stuk eenvoudiger. Eens sparren over de mogelijkheden voor jou? Neem contact met ons op en krijg vrijblijvend advies!

Banner Rittenregistratieregistratie